Trukkien renkaat kannattaa valita oikein

Kaikki trukkien renkaat eivät ole samanlaisia. Riippuen käyttökohteesta ja trukin käytöstä, kannattaa valita niihin sopiva yhdistelmä, profiili ja rengaskoko renkaiden parhaan mahdollisen käyttöominaisuuden ja käyttöiän takaamiseksi. Kannattaa lukea lisää tämänkertaisesta kirjoituksesta, jonka aiheena on trukkien renkaat, jos haluat lisää tietoa oikeiden renkaiden valitsemiseksi trukkiin.

Ennen trukin renkaiden valintaa kannattaa ottaa huomioon muutama ominaisuus

Ennen uusien trukinrenkaiden valintaa, on tärkeää, miettiä, minkälaisia ominaisuuksia renkailta tarvitaan. Tämä auttaa määrittämään optimaalisen rengasseoksen, profiilin ja koon jokaiseen käyttötarkoitukseen. Kannattaa miettiä muun muassa minkälaisia kuormia trukilla kuljetetaan, miten paljon sitä käytetään, miten pitkille matkoille ja minkälaisella ajonopeudella liikutaan. Myös trukin kapasiteetti ja olosuhteet, jossa sitä käytetään vaikuttavat valintaan, kuten myös se, minkälaisia materiaaleja sillä käsitellään ja kannattaa myös kiinnittää huomiota lattiaan, koska osa renkaista tahraa lattioita.

Trukkeihin on valittavissa ilmakumi- tai joustokumirenkaat

Trukkien renkaiden päätyypit ovat ilmakumi- tai joustokumirenkaat. Näiden kahden rengastyypin valintaan vaikuttaa se, missä trukkia käytetään. Ilmakumirenkaat on suunniteltu käytettäväksi pääasiassa betoni- tai asfalttipinnoilla tai ylipäätään sellaisilla alustoilla, jotka eivät aiheuta renkaille puhkeamisvaaraa. Yleisimmin niitä käytetään sisällä tehtävässä työssä, kuten esimerkiksi tuotantolaitoksissa, varastoissa ja jakelukeskuksissa. Ne ovat edullisia pienemmissä tiloissa, koska ne mahdollistavat pienemmän kääntösäteen. Ilmakumirenkaat ovat pienempiä kuin vastaavat kapasiteetin joustokumirenkaat ja voivat tulla edullisimmiksi. Ilmakumirenkaiden nostokapasiteetti on joustokumirenkaita pienempi, joka kannattaa ottaa huomioon renkaita valitessa.

Joustokumirenkaita voi käyttää sisällä ja ulkona

Joustokumirenkaat sopivat sekä sisä- että ulkokäyttöön, erilaisille pinnoille. Joustokumi renkaat sopivat hyvin esimerkiksi työmaille käytettäväksi puhkeamisvaaraan vuoksi. Joustokumirenkailla on suurempi kantokyky verrattuna ilmakumirenkaisiin. On tärkeää valita renkaat, jotka sopivat trukin käyttötarkoitukseen, sen painoon ja kokoon ja tarvittavaan kantokykyyn. Kannattaa siis miettiä huolellisesti ennen renkaiden ostamista, minkälaiset renkaat soveltuvat trukkiin ja sen käyttötarkoitukseen parhaiten. Oikeat renkaat valitsemalla trukilla on parhaimmat käyttöominaisuudet ja käyttöikä ja toimintakyky ja sillä työskentely sujuu paremmin. Oikeat renkaat tuovat myös turvaa työympäristöön ja erilaisten onnettomuuksien riski on pienempi. Oikeanlaiset ja edulliset trukkien renkaat kannattaa ostaa luotettavalta ja asiantuntevalta jälleenmyyjältä. Ham-Re Oy tarjoaa renkaat ja vanteet työkoneisiin.


jaa