Seulakauhat ja muut lisäosat tekevät kaivinkoneista monikäyttöisiä työkoneita

Kaivinkone on monikäyttöinen maanrakennuksen yleiskone. Kaivinkoneen käyttötarkoitusta voidaan laajentaa siihen asennettavilla lisävarusteilla ja komponenteilla. Yleisimpiä kaivinkoneisiin käytettäviä lisävarusteita ovat erilaiset kauhat, kuten esimerkiksi seulakauhat. Lisäosat tekevät kaivinkoneista erittäin monikäyttöisiä työkoneita ja tämän kertaisessa blogissa perehdymme hieman syvemmin siihen millaisia kauhoja markkinoilla on tällä hetkellä saatavilla.

Kaivinkoneen erilaiset kauhat

Kaivinkoneisiin on tarjolla useita erilaisia kauhoja, joilla on omat käyttötarkoituksena. Yleisimmät kauhamallit ovat kuokkakauha, murskakauha, ojakauha ja seulakauha. Kuokkakauha on monille kaikista tutuin kauhamalli, se soveltuu hyvin louhoksen ja kivien kuormaamiseen. Kuokkakauha on suhteellisen kapea kauhamalli ja sitä käytetään kaivamiseen ja lastaamiseen.

Murskakauhalla murskaat tiilet, betonin muun kiinteä rakennusmateriaalin. Tämä säästää huomattavasti jätekustannuksissa sekä kuljetuskustannuksissa. Kauha murskaa materiaalit siinä olevan pyörivän akselin ja siihen kiinnitettyjen terien avulla. Ojakauha soveltuu ojien, kanavien ja putkistojen kaivamiseen. Se on pienikokoisin kauhamalli ja tarkoitettu käytettäväksi ahtaissa paikoissa.

Seulakauhoilla eli lajittelukauhoilla on useita käyttötarkoituksia. Yksi niistä on purkujätteen kierrätys sekä lajittelu, kun se tehdään jo työmaalla se vähentää maankaatopaikoille päätyvän materiaalin määrää. 

Seulakauhalla saat kivet ja kannot pois maan joukosta

Seulakauhat nostavat jatkuvasti suosiotaan, sillä ne soveltuvat useiden materiaalien, kuten pintamaan, turpeen, murskeen ja louhoskiven, lajitteluun sekä maan täyttämiseen. Seulakauhalla materiaalit voidaan lajitella haluttuun raekokoon. Seulakauhat ovat myös avuksi kompostoinnissa ja kierrätyksessä. Ne helpottavat suurten maa määrien nopeaa ja tarkkaa lajittelua. Seulakauha pidentävät samalla kaivinkoneen koneen käyttöikää, koska kauhaa ei tarvitse ravistella samalla tavalla kuin joitain toisia kauhoja.

Seulakauha erottelee tehokkaasti erilaisista maa-aineksista kivet, rikkaruohot sekä muut isommat partikkelit, kuitenkaan murskaamatta niitä. Tämän tyyppinen kauha soveltuu erityisesti kuohkean puutarhamullan tekemiseen. Kiekkoseulakauhoissa on kolme seulonta-akselia, jotka on varustettu kulmikkailla, kestävillä ja joustavilla seulontakiekoilla. Niiden ansiosta seulominen on erittäin tehokasta, ja esim. rikkaruohot tai isommat kivet jäävät kauhaan eivätkä murskaudu seulotun aineksen sekaan. On arvioitu että yhden kauhallisen seulonta kestää noin yhden minuutin, tähän aika-arvioon sisältyvät kauhan täyttäminen, seulonta sekä kauhan tyhjentämisen. Seulakauhan päivittäiseen huoltoon kuuluu ainoastaan voiteluaineen lisääminen, saat tästä lisätietoja ja kattavat huolto-ohjeet myyjältäsi. On tärkeää valita oikealla puolakoolla varustettu seulakauha työmaallesi, voit kysyä enemmän seulakauhojen kokovalikoimasta ammattilaiselta. MultaVEX Oy tarjoaa monipuolisen valikoiman seulakauhoja.


jaa