Kumitelat kaivinkoneeseen löytyvät jälleenmyyjältä

Kaivinkone on yksi tärkeimmistä maanrakennuksessa käytettävistä työkoneista ja sitä voidaan käyttää monenlaisissa töissä. Kaivinkoneiden päätehtävä on maanmuokkaus ja niissä on 360 astetta kääntyvä ylävaunu, joka mahdollistaa suuren kaivusäteen ja kuormaamisen helppouden. Niitä voi myös muunnella monin tavoin ja niihin on saatavissa suuri määrä lisäosia. Tervetuloa blogin pariin, tämänkertaisena aiheena on kaivinkone ja mitä eroa käytettävyyteen tekevät kumitelat, metallitelat vai pyörät.

Tela-alustainen kaivinkone sopii pitkäkestoisille työmaille

Kaivinkoneita on olemassa tela-alustaisia, pyöräalustaisia ja kumitela-alustaisia. Teloilla varustetut isot kaivonkoneet ovat vakaita ja tasapainoisia käytössä, koska telaketjut jakavat niiden painon laajalle alueelle ja niiden avulla koneella on myös hyvä pito maasta. Telojen avulla kaivinkoneella voi liikkua helposti myös huonosti kantavassa maastossa, kuten savisella tai muuten upottavalla työmaalla. Metalliset telat kestävät myös hyvin haastavassa maastossa, kuten kivikossa ja koska niiden painopiste on alhainen, ovat ne vakaita haastavimmissakin työskentelyolosuhteissa, kuten rinteissä ja luiskissa. Raskaat tela-alustaiset kaivurit sopivat hyvin raskaisiin maanrakennustöihin, kuten kuormaukseen ja maanleikkaamiseen. Tela-alustaisia kaivureita käytetään yleensä pitkäkestoisilla työmailla, koska niiden siirtelyyn työmaalta toiselle tarvitaan kuljetuskalustoa. Raskailla tela-alustaisilla kaivinkoneilla ei voi ajaa asfaltilla, koska ne saattavat vahingoittaa asfalttipintaa.

Pyöräalustaisella kaivinkoneella voi liikkua asfalttitiellä

Pyöräalustaisen kaivinkoneen etuna on sen ketterämpi liikuteltavuus, mutta koska niiden maksimi ajonopeudet ovat yleensä noin 40 km/h, ei niillä myöskään yleensä taiteita kovin pitkiä matkoja, mutta yhden kaupungin alueella on työmaalta toiselle liikkuminen mahdollista. Pyöräalustainen kaivinkone onkin hyvä ratkaisu käytettäväksi työmailla, joihin ei kannata kuljettaa tela-alustaista kaivinkonetta ja joissa ei ole maapohjan kantavuus ongelmia. Pehmeään maastoon pyöräalustaista kaivinkonetta ei kannata sijoittaa, koska sen maasto-ominaisuudet ovat huonommat kuin tela-alustaisen kaivinkoneen. Pyöräalustainen kaivinkone liikkuu paremmin tiellä ja kuluttaa vähemmän polttoainetta liikkuessaan kuin tela-alustainen kaivinkone.

Kumitelat sopivat pienien kaivinkoneiden lisäksi myös isoihin koneisiin

Kumiteloja käytetään usein pienemmissä kaivinkoneissa, mutta niitä voi käyttää myös suuremmissakin kaivinkoneissa. Kumitelojen etuna on niiden hiljaisuus ja hyvä pito, mutta niillä ei voi saavuttaa yhtä vakaata alustaa kuin metallisilla teloilla. Kumitelat voivat myös vahingoittua tai lähteä paikoiltaan vaikeammissa maasto-olosuhteissa, kuten kivikoissa. Kumitelaiset kaivinkoneet sopivat hyvin pienemmille työmaille. Kumitelat kaivinkoneisiin tarjoaa Ham-Re Oy.


jaa